Skip to main content
Proces

Processen mod et arkitekttegnet hus

Hos Monomal arbejder vi med arkitekttegnede huse, hvor der leges med materialevalg, design og unikke boligløsninger.

Vores rådgivning er forankret i skandinaviske traditioner, tidløst design og funktionelle løsninger.

Hvis du leder efter en boligarkitekt, der kan hjælpe med et arkitekttegnet hus i Nordsjælland, København eller et andet sted i Danmark, tager vi os gerne af projektet for dig.

Grundighed og gennemarbejdede boligløsninger

Vi mener, at grundighed betaler sig. Hvis det endelige resultat skal leve op til dine såvel som vores forventninger, kræver det derfor dybdegående forberedelse og drøftelse.

Derfor har vi udformet en proces, som sikrer, at vi i sidste ende står tilbage med det rigtige resultat, som både du og vi kan være tilfredse med.

Ønsker du en mere simpel proces, kan vi også tilbyde vores koncepthus, Monomadehouse. Dette arkitekttegnede typehus i nordisk design fås i 4 forskellige størrelser og tilbyder justeringer i form af materialevalg og planløsninger, så det matcher dine personlige præferencer.

Læs mere om vores proces ved arkitekttegnede huse

Herunder gennemgås vores proces for arkitekttegnede huse i 6 faser samt indledende kontakt og idemøde på vores tegnestue i Hornbæk.

Har du spørgsmål til processen, er du også altid velkommen til at kontakte os.

KONTAKT & IDEMØDE

Vores proces starter med et møde på tegnestuen, hvor formålet er at give kunden en vurdering af muligheden for at gennemføre det ønskede projekt.
Derfor mødes vi og drøfter overordnet ønsker og behov, samt forventninger til økonomi og tidsplan.

Mødet varer typisk 1 time og foregår altid på tegnestuen hos Monomal. På baggrund af mødet vurdere vi i fællesskab, om der er basis for at gå videre til fase 1, hvor vi giver tilbud på og evt. påbegynder et skitseprojekt.

Monomal modtager på forhånd relevant materiale fra kunden, for at kunne forberede mødet bedst muligt, og for at vurdere om projektet ligger inden for Monomal’s rådgivningspotentiale.​

Fase 1

Skitseprojekt

Skitseprojektet giver en god fornemmelse af projektet – både i udseende og omfang. Vi præsenterer et arkitektonisk forslag til opgavens løsning.

​Vi gør os altid umage fra start og insisterer på at tegne eksisterende forhold op fra bunden, for at der senere ikke kommer nogle overraskelser ift. de store linjer i projektet.

​Skitseprojektet starter altid ud med en besigtigelse af eksisterende forhold på grunden eller i boligen, hvor vi tager vores egene billeder og noter.

Fase 1 tilbydes som særskilt -Tilbud

Fase 2

​DISPOSITIONSFORSLAG

En bearbejdelse af skitseprojektet i en sådan grad, at alle de for projektet afgørende beslutninger er tru#et og indgår i forslaget.

Herudover introduceres en statisk ingeniør og der redegøres for et overordnet konstruktivt princip samt materialevalg.

Fase 3

FOR & MYNDIGHEDSPROJEKT

Forprojektet udgør projektets hoveddisponering og skal kunne anvendes som grundlag for myndighedsbehandling. En redegørelse for projektets endelige udformning i relation til projektets arkitektur, konstruktionsvalg, materialevalg, og tekniske installationer.

​Myndighedsprojektet beskriver projektet mere konkret og detaljeret med tegninger og tekst, hvori det er beskrevet, hvad der helt konkret søges byggetilladelse til. Et myndighedsprojekt er grundlag for en godkendelse af byggeriet.

Fase 4

HOVEDPROJEKTT

Fastlægger opgaven entydigt og med en sådan detaljeringsgrad, at det kan danne grundlag for endelig afklaring af byggetilladelsens betingelser, samt for udbud og udførelse.

Detaljetegninger, entreprisebeskrivelser, materialeliste, belysning etc.

Fase 5

UDBUD & VALG AF ENTREPRENØR

Udsendelse af samlet projektmateriale til tilbudsgivere samt koorespondance med entreprenører herunder fremvisninger.

Deltagelse i kontraktforhandlinger og udkast til entrepriseaftale.

Fase 6

BYGGERI & TILSYN

Tilsyn, byggemøder og koorespondance under hele byggeperioden.​

Fase 2-5 tilbydes i -Rådgivningsaftale
Fase 6 tilbydes som -Tilvalg